Skip links
Inhoud

Boekentips

Blue like Jazz

Titel: Blue like Jazz (2003)
Ondertitel: "Non-Religious Thoughts on Christian Spirituality”
Auteur: Donald Miller

Eerlijk, gepassioneerd, rauw en kwetsbaar. Blue Like Jazz is het tweede boek van Donald Miller. Dit semi-autobiografisch boek is een verzameling van essays en persoonlijke reflecties over de aard van God en Jezus, en de noodzaak van een authentieke en persoonlijke reactie daarop. Een groot deel van het boek richt zich op de ervaringen van Don met zijn vrienden en collega-studenten, tijdens zijn studie aan Reed College, een liberal arts college in Portland, Oregon. Don treft op deze campus, die bekend staat als de meest seculiere van Amerika, een groep mensen die meer openstaat voor het goede in andere mensen dan hij met zijn bible-belt achtergrond gewend is van de kerk. Dit leidt tot eerlijke inzichten over de relevantie van christelijke spiritualiteit en religiositeit in het dagelijks leven.
Citaat: "I think every conscious person, every person that is awake to the functioning principles within his reality, has a moment where he stops blaming the problems in the world on group think, on humanity and authority, and starts to face himself. I hate this more than anything. This is the hardest principle within Christian spirituality for me to deal with. The problem is not out there; the problem is the needy beast of a thing that lives in my chest."
Dit jaar is het boek verfilmd, zie: http://www.bluelikejazzthemovie.com/

Het gat in ons evangelie - Richard Stearns

"Wij kunnen de generatie zijn die niet langer accepteert dat de plek waar een kind woont, bepaalt of het zal leven of sterven. Maar zúllen wij die generatie ook zijn? De geschiedenis zal onze rechter zijn, maar wat er in de geschiedenisboeken geschreven gaat worden, is aan ons!"

Bono

Wat verwacht God van ons? Gaat het in ons geloof om kerkgang, bijbelstudie en het vermijden van ernstige zonden, of verwacht God meer van ons? Hebben wij Gods hele evangelie aangenomen of zit er een gat in ons evangelie?

Een aantal jaar geleden moest Richard Stearns die vragen eerlijk onder ogen zien. In een lemen hut in Oeganda luisterde hij naar het ontroerende verhaal van een jonge wees. Hij hoorde het aan en begreep dat het evangelie zonder zorg voor de armen niet compleet is. Hij begon de Bijbel te bestuderen, en de statistieken over welvaart en armoede; hij las en herlas de woorden van Jezus, en ontdekte dat de werkelijke boodschap van het evangelie veel verder gaat dan onze redding alleen.

In Het gat in ons evangelie doet hij verslag van zijn persoonlijke zoektocht en roept hij ons op indringende wijze op om geloof een zaak van hart, hoofd én handen te maken. De tijd dringt… niet alleen voor de miljoenen armen, maar ook voor ons!

'Een persoonlijk relaas van de wisselwerking tussen Gods aanhoudend aankloppen op het weerbarstig hart van Richard Stearns om World Vision USA te gaan leiden - en Richard die hier helemaal niets voor voelt. Niets in zijn persoon of zijn leven geeft aanleiding hierover zelfs maar te willen nadenken. Maar bij voortduring raakt Richard, zonder zich ook maar enigszins geschikt te voelen, overtuigd dat hij er aan moet geloven.' 

De Uitnodiging - William P. Young

The Shack: Where Tragedy Confronts Eternity (Titel van de Nederlandse uitgave 'De Uitnodiging').

by William P. Young

Een vader van drie kinderen verliest zijn dochter op gruweljike wijze. Met al zijn woede en onbegrip komt hij hierover in gesprek, face-2-face met God, Jezus en de Heilige Geest. 

'Inspirerend en intrigerend verhaal waarin - en passant - een dozijn levensvragen worden beantwoord naar het gewicht en de complexiteit die ze hebben. Na het lezen van dit boek is de kans groot dat je beeld van Jezus, God, leven en geloof is veranderd, ten goede.'


The identity Project - Patrick Dodson

Boek: The Identity Project

Schrijver: Patrick Dodson

Wonderbaarlijk is wat u gemaakt hebt, stelt Psalm 139:14 krachtig Je bent door God geschapen met een breed spectrum aan unieke gaven en talenten. Jouw identiteit is een blauwdruk voor wat je allemaal kunt doen met je leven. Als je je bewust bent van dit potentieel heeft dat een positieve impact op je omgeving!

Het integreren van geloof en werk is dan geen extra opgave, maar iets dat vanzelf gaat. In zijn boek The Identity Project daagt de Nieuw-Zeelandse schrijver, coach en fotograaf Patrick Dodson je uit om na te denken over de manier waarop jij je identiteit optimaal kunt benutten. 

Vergeet de beperkingen die zekerheid en status je opleggen. Voel je vrij om te ontdekken wat jou volledig ‘jou’ maakt en waardoor je tot LEVEN komt.

Carriere met God - Ken Costa

Boek: Carrière met God

Schrijver: Ken Costa

Wat heeft mijn baan eigenlijk met God te maken?  Is geld niet iets wat God een beetje dubieus vindt. Kan je christen zijn en blijven in een keiharde werkomgeving?  Zijn ‘ambitie’ en ‘carrière’ verenigbaar met het christelijk geloof? 

CBMC Nederland organiseert jaarlijks de cursus Carrière met God  voor christelijke ondernemers, zakenmensen, andere leidinggevenden en alle anderen die zich willen verdiepen in de relatie tussen het christelijk geloof en de dagelijkse praktijk op de werkvloer. 

De handleiding en werkboek, gebaseerd op het boek God at Work van Ken Costa,  zijn hier online te bestellen.

Boeken Tips

Op deze pagina vind je regelmatige nieuwe boekentips

This image acts as an overlay for the header-photo