Skip links

Wat?

Een weekend met lezingen, workshops en ontspannende activiteiten waarin je wordt uitgedaagd na te denken over je dagelijks leven.


 

Wanneer?

23-25 juni 2017. Start programma om 19:45 uur. Inloop vanaf 18:00 uur. Einde zondag 25 juni om 15.30 uur.

Waar?

De Beukenhof in Biezenmortel, bij Tilburg. Een voormalig cappucijnenklooster aan de rand van de Loonse en Drunense duinen in Brabant.

Wie?

Ben jij christen, twintiger of dertiger en Young Professional? Dan is het IMPACT Congres absoluut iets voor jou!

Inschrijven 

 

Inhoud

IMPACT Congres

Terugblik 2017

Wij kijken terug op een mooie editie van het Impact Congres 201 - S L O W   M O T I O N. Hopelijk heb je net zo genoten als wij. 

Wil je de sprekers van het IMPACT Congres 2017 nog een keer terugluisteren? Dat kan! 
Klik op onderstaande links om de MP3 van de betreffende spreker te beluisteren.

Klik hier voor een sfeerimpressie.

Vrijdag - Rust: Arie de Rover 

Klik hier voor een terugblik van Arie.

Lezing Arie (rust) terugluisteren? Klik hier.

Video links:
Trailer All we ever wanted:
https://www.youtube.com/watch?v=PQn2_wHg-bE  

Dirk de Wachter:
https://www.youtube.com/watch?v=S0gdydnidWo

Zaterdag - Richting: Eelke Dekens

Klik hier voor een video van Eelke.

Lezing Eelke (richting) terugluisteren? Klik hier.

Video links:
Everybody dies, but nog everybody lives:
https://www.youtube.com/watch?v=52bFL_crl8s

Jim Belcher on Dietrich Bonhoeffer
https://www.youtube.com/watch?v=V-n__xK4nV4

Animatie filmpje Tijd Voor Actie:
https://youtu.be/W5BN0P_hHUI 

Zondag – Actie: Rikko Voorberg

Klik hier voor een terugblik van Rikko.

Lezing Rikko (actie) terugluisteren? Klik hier.

Tear filmpje:
https://vimeo.com/141061873

Thema

S L O W  Motion

Het starten of bouwen aan een carrière, reizen naar verre mooie landen, activiteiten met vrienden en familie, zaterdagen klussen met je geliefde, of zoeken naar die ene partner. Leven is bewegen! En als je dat goed en met een beetje impact wilt doen is dat best druk, toch?

We geloven dat God young professionals ritmes van rust en beweging wil geven, vandaar het thema: 

'S l o w  Motion'.

Tijdens dit IMPACT Congres staat de vraag centraal: hoe beweeg ik vanuit rust en passie in de richting die God mij wijst?
Samen willen we deze vraag ontleden in drie delen:

Van Drukte naar Rust 
Waar bevind je je in de drukte in en om je heen?

Van Rust naar Richting
Welke kant gaat jouw leven op en wat is je wens daarin?

Van Richting naar Actie
Wat vraagt Jezus van jou? En welke stap mag en wil je als eerste zetten? 
Hoe zorg jij ervoor dat je als young professional ook na het congres genoeg rust en ruimte inbouwt om op koers te blijven?

Met boeiende sprekers, worship, praktische workshops en kleine groepen helpt het IMPACT Congres je antwoorden te vinden op deze vragen.
En waar kun je beter nadenken over S L O W  Motion dan in een heus klooster?

Kosten en aanmelden
Een weekend kost €209 euro en €188 als je uiterlijk 20 mei 2017 boekt. Aanmelden kan hier. Later volgen meer details over het programma en de sprekers. Dus meld je aan voor de nieuwsbrief en houd deze website en Facebook in de gaten.

Team
We zien ernaar uit jou op het congres te zien, of natuurlijk al eerder tijdens een borrel of op social media. 
Wil je nu al betrokken zijn op één of andere manier, of wil je iets aan ons kwijt, mail dan naar congres@impactnetwerk.nl.

Het Congresteam 2017, 

Van links naar rechts:
Harmen, Johanna, Rik, Nelleke, Rick, Rianne en Marc

Programma

Op hoofdlijnen is het programma als volgt:

Vrijdagavond:

 • Welkom
 • Spreker
 • Pubquiz

Zaterdag

 • Spreker
 • Kleine groepen
 • Workshops
 • Feest

Zondag

 • Spreker
 • Kleine groepen
 • Afsluiting
 • Lunch
 • Opruimen en vertrek

Sprekers

Rikko Voorberg
Rikko Voorberg is regelmatig in het nieuws doordat hij najaagt wat hij gelooft. Hij ervaart hierbij heel wat tegenwind. Hoe gaat hij met die weerstand om? Op het congres deelt hij hoe hij te midden van al deze actie, richting en rust vasthoudt vanuit zijn relatie met en geloof in Jezus.
Rikko Voorberg (1980) is theoloog en oprichter van PopUpKerken in Amsterdam en daarbuiten. Hij is columnist, schrijft voor diverse kranten en werkt samen met geëngageerde kunstenaars als ‘wereldveranderaar’.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eelke Dekens
Eelke Dekens komt vertellen over hoe hij richting heeft gevonden in zijn leven en nu zijn idealen realiseert en daarmee bouwt aan Gods Koninkrijk onder mensen in de samenleving.
Eelke Dekens (1981) is initiatiefnemer en directeur van Stichting TijdVoorActie. TijdVoorActie inspireert jongeren om zich in te zetten voor de kwetsbare mensen in hun stad. Dit gebeurt al op 16 plekken, waaronder Utrecht, Zwolle, Ede en Rotterdam.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arie de Rover
Arie de Rover schrijft: "Leven vanuit rust is uitzonderlijk en daarom een grote uitdaging. Vooral op jonge leeftijd. Die uitdaging wil ik graag voeden door mensen bewust te maken van zichzelf en hen te spiegelen aan de patronen waarin ze leven. "
Arie de Rover (1961) biedt hulp aan mensen die door het leven zwaar geslagen worden. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker in kerken en op conferenties. Zijn diepste verlangen is om een ‘beweging van genade’ op gang te brengen in Nederland. Hij begon zijn loopbaan als medisch analist bij ziekenhuislaboratoria. Na een aantal jaar maakt hij de overstap naar het bedrijfsleven, waar hij ruim tien jaar werkt als verkoper van medische-laboratoriumapparatuur. Als hij zevenendertig jaar is, kiest hij vanwege gezinsomstandigheden voor een carrièreswitch.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Workshops

Reinier Sonneveld
Een mooie paradox! Reinier is met sabbatical, maar op het IMPACT congres geeft hij speciaal voor ons een workshop over: Wat is de zin van werken, carrière en ambitie? Reden te meer om hem te vragen hoe hij deze paradox beleeft!
Reinier Sonneveld (1978) is schrijver en spreker. Hij is bekend van een aantal christelijke boeken (zoals Jutten, De kern en Het goede leven) en hij werkte mee aan diverse projecten, zoals 7keer7, Lazarus, de Goot 500 en Jouw Spiritualiteit.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cocky Drost
Hoe geef je richting in relaties? Overal ga je relaties aan: op je werk, met vrienden, in je familie en natuurlijk ook graag met die éne speciale persoon. Maar wanneer ben je toe aan die relatie? En wat is dan nu een goede relatie? In deze workshop worden je handvatten geboden om richting te vinden.
Cocky Drost (1981) is relatiecoach, spreker en schrijver over liefde, relaties en seksualiteit. Ze studeerde Ontwikkelingspsychologie en is sinds 2011 Relatiecoach. Hiervoor was ze onder andere werkzaam bij de Hervormd Gereformeerde Jeugdbond.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Menna de Jager
Menna de Jager schrijft: Het jaarlijkse Impact Congres is ieder jaar inspirerend en gezellig. Enigszins moe ga je maandag weer aan het werk, maar dan? Hoe houd je het vast en neem je het mee? Wat helpt niet weer in de drukte te belanden en geleefd te worden? Hoe werk je dan concreet vanuit rust en richting? Een workshop over persoonlijk leiderschap met een combinatie van praktische sleutels en geestelijke principes - voor het leven van alledag.
Menna de Jager is trainer & coach. Ze is warm, scherpzinnig, hoogsensitief en praktijkgericht. Ze brengt haar klanten krachtig op koers, waarbij levenskoers, loopbaankoers en de koers van het Koninkrijk met elkaar worden verbonden. Waardoor je heel nuchter leert in je bestemming te wandelen in je dagelijkse leven en werk. Haar intensieve traject ‘Ontdek de Reis van je leven’ is één van de meest succesvolle trajecten voor Impactnetwerk en leert je dat in 6-8 maanden. De volgende Reis start 5 oktober.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geloof en Ambitie op het werk
Hoe houd je balans tussen verleiding, persoonlijke ontwikkeling (waaronder ambitie) en je geloofsleven? In elke beroepsgroep werk je met mensen en word je beïnvloed. Veel jonge mensen willen in de bloei van hun leven carrière maken of krijgen die druk vanuit hun omgeving. We leven in een prestatieomgeving. In bepaalde beroepsgroepen, voornamelijk de financiële sector, is het een uitdaging om als gelovige te handelen zoals een Christen doet.
Hoe ga je hier mee om en waar liggen de grenzen en welke verleidingen liggen op de loer? Onze spreker heeft veel dingen meegemaakt in de afgelopen 27 jaar. Hij wil Christelijke young professionals mee geven hoe te handelen in bepaalde situaties en om niet bang te zijn voor de gevolgen hiervan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Thijs Tichelaar
In de workshop over 'Rust' wil ik jullie meenemen in ons gebedsritme en de spiritualiteit en het gedachtegoed dat er aan ten grondslag ligt. Ik ga vervolgens graag met jullie het gesprek aan over jullie ervaringen.
Slowmotion... Beide delen van het woord ervaar ik iedere dag, want ik woon in 'Stadsklooster Arnhem'. Ons klooster is een groot woonpand in het centrum van Arnhem, waar we met drie gezinnen wonen. Dagelijks horen en zien we de bruisende stad, waarin we zelf ook werkzaam zijn. Temidden daarvan proberen we echter ook te leven met een ritme van gebed: door op vaste tijden stil worden en God te zoeken.
Thijs Tichelaar is getrouwd met Saskia en ze hebben drie kinderen. Verder ben is hij werkzaam als voorganger in de Baptistengemeente Arnhem-centrum.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Margreta Barten
Wat vind ik belangrijk, wat zijn mijn waarden?
In deze workshop ga je aan de slag om inzichtelijk te krijgen wat jou drijft, wat energie geeft. Waarden zeggen iets over wat je belangrijk vindt in het leven, ze geven richting. Een waardenprofiel zorgt voor het vermogen om te handelen op de manier die recht doet aan wie je bent en hoe jij je leven wilt leiden.
Margreta Barten is zelfstandig ondernemer en geeft loopbaancoaching, verzorgt trainingen en doet incidenteel interim HR-werk. Na haar opleiding Human Resources heeft ze gewerkt als allround HR Manager. Ze hield zich bezig met de in-, door- en uitstroom van personeel, maar persoonlijke ontwikkeling boeide haar het meest. In 2013 heeft ze het ‘CV in Spe’ loopbaanprogramma doorlopen en is ze de richting in haar leven en loopbaan gaan veranderen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mountainbiken
Mountainbiken is ideale activiteit om de benen te strekken en in ACTIE te komen. En dat… in één van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland: het Nationaal Park De Loonse en de Drunense Duinen. Je vindt er bossen, vennen, stuifzandgebieden, heide, weilanden en landgoederen. Oude boerderijen en landhuizen markeren het landschap.
De mountainbikes worden bij ‘de Rustende Jager’ in Biezenmortel gehuurd. Het huren van de mountainbikes (inclusief helm) kost 20 euro, wat je voorafgaand aan het moutainbiken betaald. Vanuit de Rustende Jager starten 2 mountainbikeroutes, uitgezet door de Vereniging Natuurmomenten. De 'zwarte' route is 25.3 kilometer lang en meer geschikt voor de geoefende fietsers. Daarnaast is er een 'groene' route van 16 kilometer welke meer geschikt is voor beginnende fietsers. De routes staan duidelijk aangegeven met routebordjes op het parcours. Enjoy!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kom in beweging!
In deze workshop ga je op een creatieve manier oefenen om jezelf in beweging te brengen. En misschien wel om uit je comfortzone te stappen. Deze workshop staat garant voor plezier en ontspanning en geeft je de kans om je gedachten even lekker los te laten. Tegelijkertijd krijg je de kans om jezelf uit te dagen.  

Beachparty

IMPACT Congres 2017: 23-25 juni

 

Thema: S L O W  Motion

 This image acts as an overlay for the header-photo