Hoe draag je een smoking?

Geplaatst door

Wanneer je naar het werk gaat en er een dresscode is om jezelf representatief te kleden, dragen we vooral nette overhemden en eventueel een pak. Je hebt een redelijk vrije kledingkeuze en kan dus altijd in je gewenste outfit naar het werk komen. Echter is dit niet overal zo, zoals op themafeesten!

Op een ‘black tie’ evenement is het natuurlijk belangrijk om netjes volgens de dresscode in een smoking te verschijnen. Een smoking is exclusief en staat het enorm chique, vooral op de themafeesten zoals een gala of ander event. Echter is er nog veel te die om de styling van een smoking. Hoe draag je bijvoorbeeld een smoking overhemd? In dit blog vertellen we je hier graag meer over!

Een smoking overhemd, het stijlvolle onderdeel in een smoking

Bij een smoking is de broek en het jasje natuurlijk enorm belangrijk, maar is een smoking overhemd misschien wel het belangrijkste onderdeel van een smoking. Het smoking overhemd is een exclusief ontworpen onderdeel van het unieke kostuum, waarbij het witte overhemd toch wel de populairste soort is en eigenlijk altijd gedragen zou moeten worden. Sommige mensen zien het smoking overhemd als een onbelangrijk detail, maar is het juist de raak of kraak van je gehele outfit. 

Smoking overhemden hebben een normale pasvorm en zijn ze ook te verkrijgen in extra lange mouwen. Ook de lange man kan bediend worden met comfortabele kleding en dus de perfecte outfit. Er zijn verschillende soorten maten beschikbaar, waardoor je sowieso het juiste smoking overhemd kunt bestellen. Maar hoe stijl je het smoking overhemd vervolgens?

Hoe stijl je een smoking overhemd in je outfit?

Een smoking overhemd heeft een platte kraag, een kentkraag of een vadermoordenaar kraag. Ook is het smoking overhemd voorzien van een blinde sluiting, manchetknopen en een geplisseerde voorkant. Een smoking overhemd draag je in combinatie met het volledige kostuum. Je draagt het smoking overhemd in de broek en zorgt voor een combinatie met een nette zwarte vlinderdas. Ben je hier geen ster in en vind je het lastig om een stropdas te strikken? Geen paniek! Er zijn ook voorgestrikte stropdassen te verkrijgen. Voor de rest kun je er nog voor kiezen om originele manchetknopen te gebruiken in plaats van de standaard meegeleverde knopen. Met een smoking en het juiste smoking overhemd zorg je voor een zakelijke outfit. Deze is prima te gebruiken voor een zakelijk evenement, gala feest of ander evenement en beschik je over een unieke outfit voor het galafeest!

Geef een reactie