Als ondernemer heb je het vaak erg druk, wat kun je doen om de druk te verminderen?

Geplaatst door

Sinds een aantal jaar is het ondernemerschap steeds populairder aan het worden. Dit heeft vooral te maken met de vrijheid die je als ondernemer kunt krijgen. In veel gevallen kun je je eigen werktijden bepalen en kun je zelf bepalen waar je je tijd aan besteed. Echter, helaas is dit niet altijd zo. Veel ondernemers zijn namelijk werknemer van hun eigen bedrijf. Dit heeft te maken met taken waar zij te veel tijd aan besteden, zoals een telefoonservice, live chat of het doen van outbound sales calls.

 

Als ondernemer moet je jezelf focussen op jouw specialiteit

Als ondernemer is het ontzettend belangrijk om jezelf te focussen op de taken die jouw bedrijf op de lange termijn vooruit helpen. Het is van belang om eens te kijken naar jouw dag en te bepalen waar je jouw tijd nou nuttig besteed. Zo kom je er ook achter dat een groot gedeelte van je tijd verloren gaat aan taken die andere mensen ook op zouden kunnen pakken, zonder dat ze hiervoor veel ervaring nodig hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor het opnemen van de telefoon. Als ondernemer kun je jouw tijd beter gebruiken om je energie te bepalen voor de belangrijkere taken.

 

Het verminderen van stress

Veel mensen in Nederland hebben last van stress. Dit geldt al helemaal voor drukke ondernemers. Echter, helaas is te veel stress erg ongezond voor het menselijke lichaam. De stress kan er op lange termijn voor zorgen dat je lichamelijke en geestelijke klachten krijgt. In veel gevallen wordt de stress bij ondernemers veroorzaakt door de kleinere en minder belangrijke activiteiten. Zo willen veel ondernemers continu bereikbaar zijn voor hun klanten, maar is dit eigenlijk wel goed? Volgens een aantal wetenschappers is het als ondernemer lastig om in de ‘deepwork’ flow te komen. Tijdens de ‘deepwork’ modus ben je zonder afleiding aan het werk en licht de productie vele malen hoger dan wanneer je continu ‘druk’ aan het werk bent. 

 

Focus op de belangrijkere aspecten

Wanneer je een ondernemer bent is het erg gemakkelijk om geleefd te worden door je agenda. Wanneer je agenda redelijk vol zit en je ook nog eens continu telefoontjes op moet nemen zorgt dit vaak voor te hoge werkdruk. Op dit moment is het mogelijk om een telefoon beantwoord dienst in te schakelen. Het voordeel van deze dienst is dat je jezelf echt kunt focussen op de belangrijkere aspecten van je bedrijf. 

 

Geef een reactie