Opeens mag uitgaan weer

Geplaatst door

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn mag je opeens weer uitgaan. Ben jij een jongere en lees je deze blog? Dan zal je wellicht ook van mening zijn dat het niet leuk was, al die maanden in lockdown. Je zat thuis, je mocht je vrienden niet zien. Je ging dan maar computerspelletjes spelen, lezen of videobellen, want de cafés, bars en dancings waren allemaal dicht. Inmiddels zijn deze weer geopend tot 's avonds laat! Dit houdt in dat je weer gezellig met je vrienden een drankje kunt doen of kunt dansen in de dancing. Maar na al die maanden in een lockdown te zijn geweest kan het wel zijn dat jij het uitgaan wat ontwend bent. Het voelt misschien eng, en je moet opnieuw je grenzen ontdekken! Er zijn inmiddels diverse voorlichtingscampagnes die jou als jongere wijzen op die onwennigheid en tips geven.

Dus, opnieuw wennen aan het uitgaan!

Dus je moet eigenlijk opnieuw weer wennen aan het met je vrienden of vreemden in een bar of dancing staan. Maar ook aan de harde geluiden en de drukte. Je raakt gemakkelijk overprikkeld, omdat je dit niet meer gewend bent. Als je dan ook nog alcohol gebruikt kan dit extra het geval zijn. Daarom is het aan te raden voorzichtig te zijn met alcohol. Omdat je dit misschien maanden niet, of minder hebt gedronken kun je hier ook meer last van krijgen. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je een inhaalslag moet maken omdat je maanden lang droog hebt gestaan, en dat je dan dus juist teveel in een keer gaat drinken. Dat is niet goed voor je lichaam en kan allerlei gezondheidsproblemen teweeg brengen. Indien je problemen hebt met teveel drinken en heftige gezondheidsklachten ondervindt, kun je onder deskundige begeleiding gaan ontgiften, ook wel detoxificatie genoemd. Je kunt dan na zo'n detoxificatie in het begin wel wat ontwenningsverschijnselen krijgen.

Het is vooral belangrijk om te genieten

Ook al is het dan weer even wennen, het is vooral belangrijk om weer te kunnen genieten van het uitgaan. En de Belgische uitgaansgelegenheden zijn populair, ook onder toeristen. Zo waren tijdens de coronapandemie veel Nederlandse jongeren in Knokke te vinden, maar zij hielden zich niet aan alle maatregelen, wat de sfeer niet ten goede kwam. Daarom is het, ook nu de maatregelen versoepeld zijn, wel belangrijk je aan de maatregelen te houden die er nog wel zijn (zoals het houden van 1,5 meter afstand, je registreren en een gezondheidscheck doen). Indien jij je netjes aan die maatregelen houdt kun je met je vrienden een leuke avond hebben. En praat ook met elkaar over het weer kunnen uitgaan, wat het met jou doet en hoe je het ervaart. Ook festivals zijn weer toegankelijk vanaf 13 augustus. Daar moet je echter wel een negatieve testuitslag kunnen laten zien, of een bewijs dat je gevaccineerd bent.

Geef een reactie