Tips om foto\\’s te verwerken in je interieur

Geplaatst door

Een woning is pas echt een huis als het ingericht is met jouw persoonlijke spullen. Dit kan een specifieke interieurstijl zijn, kunst of andere decoraties. Als je kinderen hebt, dan wil je natuurlijk als goede ouder hun zelfgemaakte knutselwerkjes en tekeningen een mooie plek geven, om te laten zien dat je trots op ze bent. Maar uiteindelijk maakt niets een huis zo persoonlijk als foto's. Foto's van mooie herinneringen, vakanties, familie foto's, schoolfoto's, het is ontzettend leuk om je huis hiermee te decoreren en zo te genieten dierbaren en momenten die voor jou belangrijk zijn. Foto's kun je op verschillende manieren in je interieur verwerken. In deze blog geven we een aantal tips.

Fotolijsten

Je kunt voor de meest voor de hand liggende en klassieke optie gaan: fotolijsten. Fotolijsten komen in verschillende formaten, vormen en gemaakt van verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor een fotolijst a4 om bijvoorbeeld een huwelijks- of familieportret een prominente plek te geven in huis. Maar je kunt fotolijsten ook gebruiken voor foto's die je gemaakt hebt waar je trots op bent en ophangen aan de muur. Dit is zeker een aanrader als je een (hobby)fotograaf bent. Afhankelijk van het interieur en het soort foto kun je kiezen uit verschillende materialen fotolijsten. Misschien wil je wel een fotolijst van aluminium of hout, voor een stijlvolle uitstraling. Maar kunststof fotolijsten zijn natuurlijk ook helemaal prima.

Foto decoratie

Ben je op zoek naar een creatievere manier om je favoriete foto's tentoon te stellen? Dan kun je ook kiezen om je foto's uit te printen in verschillende formaten, bijvoorbeeld als polaroid foto's. Een leuke manier om dit in je huis op te hangen is door de foto's een voor een aan een lang touwtje te bevestigen, bijvoorbeeld met wasknijpertjes. Dit geeft een soort slinger effect, geïnspireerd op verjaardagsvlaggetjes.  Dit staat leuk als je een wat speelser interieur hebt. Maak het fotohoekje compleet met gezellige string lichtjes die je 's avonds aan kunt zetten.

Foto geschenk

Foto's zijn niet alleen leuk om zelf van te genieten in huis, maar ze zijn ook erg leuk op cadeau te geven. Er is niemand die niet van een foto cadeau houdt, zeker als de foto een bijzonder moment betreft in diens leven. Je kunt foto's op verschillende creatieve manieren verwerken in een geschenk. Bijvoorbeeld door een foto te laten afdrukken op een koffie- of thee mok. Of door de foto's te laten afdrukken in een zelfgemaakt fotoboekje. Dit is vooral leuk om te geven als het een bijzondere gelegenheid betreft, zoals een bruiloft, een memorabele reis of een documentatie van iemands leven. Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt en iemand echt blij maken met een foto geschenk!

Geef een reactie