Ben jij klaar voor de zomer?

Geplaatst door

De zomer is aanwezig en dat betekend dat je wel klaar moet zijn voor de zomer. Want je wilt je niet te koud of te warm kleden. JE moet wel helemaal klaar zijn voor de zomer. Met bijvoorbeeld Veja sneakers dames of Veja heren. Wij zetten een paar schoenen trends voor je op een rijtje. 

 

Schoenen trends zodat jij on point bent!

Van comfortabel schoeisel tot felgekleurde laarzen waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen: dit zijn de grootste schoenentrends van 2021.

Inmiddels is het al even 2021, dus het wordt de hoogste tijd dat we de laatste trends op schoenengebied met je delen. Sinds de (digitale) modeweken van februari en maart erop zitten, kunnen we eindelijk bepalen wat de grootste knallers van het voor- én najaar zijn. Ben je ook zo benieuwd naar dé schoenentrends van 2021? It's your lucky day, want we hebben ze hieronder handig voor je op een rijtje gezet!

 

Ga jij voor comfy? 

Heb jij ook al een jaar geen hakken gedragen? Wij ook niet. En blijkbaar heeft de modewereld hooggehakte schoenen ook links laten liggen, want vooral platte schoenen bepalen het modebeeld du moment. Daarbij is comfort essentieel. In het najaar zagen we al dat Uggs een comeback maakten, en ook Birkenstocks, Crocs en ander comfy schoeisel is helemaal on trend. Slippers (met sokken), veredelde pantoffels, aaibare instappers… you name it. Een trend naar ons hart, als je het ons vraagt.

 

Clogs on the blocks

Ken je ze nog? Clogs – aka de fashionable klomp – waren helemaal hot in de zeroes, maar verdwenen daarna een tijd uit het modebeeld. Nu zijn ze terug, en beter dan ooit tevoren. We zagen de 'houten' schoenen op de catwalk bij onder meer Max Mara en Hermès, en ook menig streetstyle-ster en influencer loopt ermee weg. Hoewel we 'vroeger' ook veel hooggehakte clogs zagen, blijven ze dit jaar lekker laag met een subtiele blokhak.

 

High knee chunky boots

Vorig jaar waren de chunky laarzen met grove zool misschien wel de grootste schoenentrend. En ze zijn een blijvertje, want ook dit jaar – en dan met name in de herfst – zien we de schoenen weer overal. Daarnaast krijgt de laars een update: zo komt de chunky boot van 2021 tot aan je knie. Dat is niet alleen lekker warm voor als het buiten weer kouder wordt, maar het staat ook nog eens heel stoer. 

 

Streepje meer of minder

We konden er de afgelopen jaren niet omheen: de strappy sandal. Of te wel: sandalen met een (kleine) hak en meerdere bandjes. In 2021 worden ze extra strappy, met nog veel meer bandjes die soms zelfs tussen meerdere tenen gaan, zoals we zien in de voorjaarscollecties van merken als Givenchy en Khaite. Mocht je dat nou niet zo prettig vinden zitten, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere opties waarbij de bandjes níet tussen je tenen hoeven.

Geef een reactie