Handig voor in het magazijn

Geplaatst door

Je kan het werken in het magazijn een stuk eenvoudiger maken. Vaak liggen er grote goederen in het magazijn dat vervoert moet worden. Verplaatsing van de voorraad moet zorgvuldig worden ingepland om aan de korte deadlines te kunnen voldoen en niks te verliezen tijdens te verhuizing. Als de producten niet gepelletiseerd zijn, probeer dan de krachten van hun werknemers te beheersen. Als werkgever moeten werknemers instructies en voorlichtingen krijgen over hoe zij met arbeidsmiddelen moeten werken. Veel werkgevers kiezen ervoor om hun werknemers naar een opleiding te sturen. Daarnaast worden er ook veel opleidingen bij werkgevers op locatie gegeven, zodat de werknemer in zijn eigen omgeving zijn of haar kennis op kan doen.

Onmisbaar in het magazijn

In elk magazijn zijn magazijnswagens onmisbaar. Maar welke wagens zijn er precies en welke biedt de meeste voordelen voor jouw organisatie? Misschien is een steekkar precies wat je zoekt in de logistiek van jouw organisatie. Met een steekwagen vervoer je probleemloos zware kratten, kisten en andere objecten door je magazijn of naar de klant. Steekwagens kunnen een draagvermogen hebben tot wel 500 kilogram. Daarnaast kun je steekwagens overal makkelijk mee naartoe nemen als je voor de handige inklapbare variant kiest.

Het beste alternatief

Met een rolcontainer wordt het vervoeren en opslaan van goederen een stuk eenvoudiger. Zo zijn er verschillende rolcontainers, geschikt voor andere werkzaamheden. Zo zijn er 2-heks rolcontainers voor supermarkten, rolcontainers voor het orderpicken in jouw magazijn, anti-diefstal rolcontainers voor diefstalgevoelige producten, isotherm rolcontainers voor de horeca en catering en rolcontainers voor hotels of gezondheidszorg.

Efficiënt werken

Het lijkt soms lastig om de productiviteit in het magazijn nog verder te verbeteren. Er zijn een aantal maatregelen die je kan nemen om nog efficiënter te werk te gaan in het magazijn. Zo kan je je producten reorganiseren. Welke producten zijn het meest populair? Plaats deze op een strategische plek in het magazijn. Laat ook de technologie goederen brengen. Daarnaast is het belangrijk om de prestaties van jouw medewerkers te meten. Toch is het een vaststaan gegeven dat werknemers sneller en nauwkeuriger werken als zij alleen al weten dat hun prestaties worden gemeten.

Het idee is dus niet om méér te werken, maar efficiënter te werken. Een opgeruimd bureau staat gelijk aan een opgeruimd hoofd. Een rustige en prettige werkplek biedt veel rust. Je zou kunnen zeggen dat een rommelig magazijn voor grote ergernis kan zorgen bij je werknemers. Het veelgehoorde excuus dat er geen tijd is om op te ruimen is complete onzin. Want door op te ruimen, bespaar je juist tijd, omdat je je spullen dan sneller terugvindt. Bovendien maak je je werkomgeving een stuk veiliger.

Geef een reactie