Een plek voor de hond creëren in huis

Geplaatst door

Honden worden steeds populairder, het zijn gezelschapsdieren. En vooral in deze tijd vonden mensen het heel fijn om een hond te hebben. De hond zorgde voor veel afleiding, gezelschap, troost en beweging. Steeds meer gezinnen hebben hierdoor een hond of soms zelfs meerdere honden. De hond is echt een deel van het gezin of het huishouden. Er wordt daarom veel geknuffeld en gewandeld met de hond. Hij of zij wordt dagelijks meerdere keren uitgelaten en krijgt eten en drinken. Het klinkt bijna als een extra huisgenoot. Daarom verdienen honden ook een eigen plek in het huis. Een plek waar alleen de hond mag komen en het echt zijn of haar omgeving is. Hier kan hij of zij na de het spelen en wandelingen goed tot rust komen. De vele slaapjes overdag en ’s nachts kunnen hier ook perfect plaatsvinden. Net zoals wij onze eigen slaapkamer hebben verdienen de honden ook een eigen plek om tot rust te komen. Zo’n plek kan eenvoudig gecreëerd worden met behulp van een comfortabele en zachte hondenmand.

Verschillende hondenmanden

Het aantal verschillende hondenmanden is de laatste tijd erg gestegen. Vroeger waren er alleen simpele maar zeer comfortabele hondenmanden. Tegenwoordig zijn er ook zelf verwarmende en isolerende hondenmanden, orthopedische hondenkussens en meer. Een zelf verwarmende en warmte isolerende hondenmand is gevuld met dicht schuimrubber en bevat warme luchtzakjes die isolerend werken. Een folielaag in de mand reflecteert de lichaamswarmte van jouw hond, hierdoor blijft de hond goed warm. Deze mand is vooral handig tijdens de koude herfst- en wintermaanden. Voor de orthopedische hondenmanden wordt er gebruik gemaakt van memory foam. Dit staat ook wel bekend als verkruimeld geheugenschuim. Het is een speciale vulling die zich aan de vorm en lichaamstemperatuur van de hond aanpast. Hierdoor wordt het gewicht van de hond gelijkmatig verdeeld, waardoor de druk op de gewrichten en wervelkolom van de hond afneemt. Nadat de hond erop gelegen heeft vormt de memory foam zich weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm, hierdoor past de mand zich steeds aan. Deze mand is ideaal voor zeer actieve, grote of zware honden, senioren en honden die herstellende zijn. Naast deze twee soorten hondenmanden zijn er nog vele anderen.

Hondenmand aanschaffen

De meeste hondenmanden zijn verkrijgbaar in verschillenden kleuren en maten. Zo vindt u eenvoudig de hondenmand die het meest geschikt is voor uw hond. Het belangrijkste waar u op moet selecteren is vooral de maat van de hondenmand. Het opmeten van uw hond kan geen kwaad. Zo weet u in ieder geval dat de hond comfortabel in de mand kan liggen en er genoeg ruimte voor hem of haar is.

Geef een reactie