De zon verminderen in huis en op het terras

Geplaatst door

Tijdens de zomer kunnen de temperaturen in huis hoog oplopen. Dit kan ervoor zorgen dat het binnenshuis niet uit te houden is. Binnen kan er normaal verkoeling worden gezocht voor de warme zomerdagen. Maar als het binnen ook warm is kan dit voor onaangename omstandigheden zorgen. We moeten kunnen afkoelen en er moet een ruimte zijn die een aangename temperatuur heeft. Er zijn verschillende manieren om de temperatuur te verlagen in huis. Maar het liefst komt de zon niet eens het huis binnen. Als de zon zo min mogelijk wordt binnengelaten worden de hoge temperaturen binnen in huis niet gehaald. 

Zonneschermen 

Een goede oplossing hiervoor zijn zonneschermen. Met behulp van zonneschermen bepaalt u de hoeveelheid zonlicht dat uw huis en op uw terras invalt. De zonneschermen beschermen u tegen schadelijke ultraviolette straling. Het zonwerende doek blokkeert namelijk tussen de 90 en 99% van de ultraviolette straling. Ook kunt u de temperatuur binnen en op het terras beïnvloeden. Vind u het s’ zomers te warm dan kunt u het zonnescherm openen en ervaart u direct een afnemende warmte binnen en op uw terras. 

Keuze in zonneschermen 

Zonneschermen zijn er in veelvoud te verkrijgen bij Verano. Aan ieder zijn wens kan voldaan worden. Ze hebben een verscheidenheid in het aanbod. De meest standaard zonnescherm is de Rhodos. Door de combinatie van een goede prijs, beproefde techniek en strakke vormgeving is dit één van de populairste zonneschermen. Verder is er een semi-cassette knikarmscherm, de Porto. Door de juiste aansluiting van de voorlijst en de bovenkap blijft het doek voor een groot deel beschermt tegen weersinvloeden en vuil. De Porto kenmerkt zich door de ronde afwerking van de voorlijst en bovenkap. Het Ipanema zonnescherm is een compacte cassette, het zorgt ervoor dat de oprolbuis niet zichtbaar is, ook niet als het scherm geheel open is. De Ipanema is ook een knikarmscherm. Een extra stevige knikarm zonnescherm is de Santos. Deze gesloten cassette kan grote afstanden overspannen en is net als de Porto voorzien van de juiste aansluiting waardoor het zonnescherm beschermd is tegen weers- en vuilinvloeden. Voor grote terrassen er dan ook nog het St Tropez zonnescherm, alleen is dit in tegenstelling met de Santos een knikarmscherm. Verder kunt u ook kiezen voor een zonnescherm dat is geïntegreerd in de gevel. Dit wordt vooral geplaatst als de bouw van het huis nog moet plaatsvinden. Hierdoor is het zonnescherm niet te zien en ziet er strak en stijlvol uit. Als laatste is er het Santander zonnescherm dit is één van de meest luxe zonneschermen. Het is een rechthoekige cassette met blinde bevestiging. Daarnaast hebben ze een afloop in de bovenbak op lekstrepen te voorkomen. Kortom genoeg keuze bij het vinden van een zonnescherm naar uw smaak.

Geef een reactie