Dit moet je weten over groene mkb energie

Geplaatst door

Steeds vaker stappen ondernemers in Nederland over op groene mkb energie of grootzakelijke energie. Wanneer je net bent begonnen met ondernemen of wanneer je juist al heel lang beschikt over een grijs energiecontract kan het maar zo zijn dat je niet goed weet of je óók die overstap wil maken. Om je een handje te helpen bij het maken van die keuze hebben we in dit artikel enkele zaken op een rij gezet wat betreft groene stroom voor je bedrijf. Vervolgens kun je natuurlijk zelf bepalen over je overstapt of niet.

Verschil tussen groene en grijze energie voor je bedrijf

Als eerst is het goed om te weten wat de grootste verschillen zijn tussen grijze en groene energie voor je onderneming. Hierbij draait het vooral om de basis: het productieproces. Wanneer we kijken naar hoe grijze energie geproduceerd wordt, zien we dat daar veel CO2 bij vrijkomt. CO2 is, zoals je misschien al wel weet, een gas dat schadelijk is voor het milieu. Zo zorgt het er onder andere voor dat er een gat in de ozonlaag ontstaat waardoor de aarde langzaam maar zeker opwarmt. Bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij, waardoor deze vorm van energie beter is voor het milieu. Een ander groot verschil is de energiebron waaruit beide soorten stroom opgewekt worden. Grijze energie wordt gemaakt uit fossiele brandstoffen, zoals steenkool en aardolie. Dat zijn bronnen die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Groene energie wordt gemaakt uit natuurlijke bronnen, zoals de zon en de wind. Deze bronnen zijn onuitputtelijk, wat betekent dat ze nooit op kunnen gaan.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen

Dat zijn niet de enige verschillen. Wist je bijvoorbeeld dat je groene stroom voor je bedrijf zelf op kunt wekken met behulp van zonnepanelen? Bij grijze energie kan dat niet, omdat dat een heel ander proces betreft. Het aanschaffen van zonnepanelen kost best wat geld, maar vervolgens profiteer je wel van allerlei voordelen. Zo ben je bijvoorbeeld niet meer afhankelijk van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt, omdat je je eigen stroom opwekt. Ook maak je op een gegeven moment gebruik van gratis energie. Zonnestralen zijn namelijk gratis; je betaalt alleen voor de zonnepanelen. Deze investering heb je gemiddeld binnen acht tot tien jaar terugverdiend. Vervolgens maak je nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis zonne-energie, omdat zonnepanelen tussen de 20 en 25 jaar mee kunnen gaan. Voor veel ondernemers is dit een heel interessante manier van stroom opwekken én geld besparen. Op energie-zakelijk.nl lees je hier meer over.

Groene zakelijke energie is niet meer veel duurder dan grijze stroom

Tot slot is er nog iets interessants wat je moet weten wanneer je twijfelt om over te stappen op groene stroom. Je hoeft namelijk heus niet direct zonnepanelen aan te schaffen om te profiteren van voordelige groene energie. Tegenwoordig is groene zakelijke energie namelijk helemaal niet meer heel veel duurder dan grijze energie. Nu je weet dat je ook nog eens meehelpt aan een betere wereld is het een goed idee om over te stappen op een groen energiecontract voor je bedrijf. Door aan de slag te gaan met zakelijk energie vergelijken kun je, net als bij grijze energie het geval is, binnen no-time een voordelig energiecontract scoren die volledig naar jouw wensen is samengesteld. Om zo goedkoop mogelijk uit te zijn, is het aan te raden om voor een contract te gaan met een duur van minstens drie jaar. Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker en je hebt vandaag nog een groen energiecontract voor je onderneming te pakken.

Geef een reactie