Een pakket versturen naar het buitenland sturen, hoe werkt dat?

Geplaatst door

Tijdens de coronapandemie worden er meer pakketjes verstuurd dan ooit. Zowel pakketjes in het eigen land, als pakketjes naar het buitenland. Wanneer je een pakketje naar het buitenland wilt sturen, werkt dat net even anders dan in eigen land. In dit artikel lees je waar je op moet letten en wat er komt kijken bij het versturen van een pakketje naar het buitenland.

 

Verschillende tarieven

Als je een pakketje naar het buitenland wilt sturen, kan je bij verschillende bedrijven terecht. Wel verschilt de prijs sterk per aanbieder. Dit heeft verschillende zaken te maken. Zo speelt onder andere de land waar het naartoe gestuurd moet worden een rol. Daarnaast bepaalt de grootte van het pakket ook gedeeltelijk de prijs. Enkele bedrijven richten zich enkel op grote pakketten en zijn daarin goedkoper dan andere bedrijven. Goedkoop pakket versturen naar Duitsland vraagt daarom om een goede voorbereiding. Onderzoek waar het voor jou het meest voordelig en neem dat mee in de overweging. 

 

De klantenservice

Bij het kiezen van het juiste bedrijf dien je niet alleen te kijken naar de prijs. Een ander punt dat een belangrijke rol speelt bij deze keuze is de klantenservice. Een groot pakket versturen particulier dient prettig te verlopen. Als er iets mis dreigt te gaan, is het prettig als er direct wordt ingegrepen. Een manier om erachter te komen of de klantenservice goed is, is door reviews te lezen op het internet. Als je veel negatieve reviews leest over het bedrijf, kun je beter wat meer betalen en op zoek gaan naar een andere bezorger.

 

Hoe lang duurt het voordat het pakketje bezorgd wordt?

Als je een pakketje naar het buitenland wilt versturen hangt de leveringsduur af van de prijs die je hebt betaald voor de bezorging. Zo is het vaak mogelijk om extra te betalen voor een snellere bezorging. Zoek dit van te voren uit en bepaal hoe erg de noodzaak is dat het pakketje op tijd aankomt. Vaak scheelt het niet meer dan enkele dagen. Vooral wanneer het pakket naar een land dichtbij Nederland bezorgd moet worden scheelt dit niet veel. 

 

Advies bij het kiezen van de juiste bezorging

Wanneer je een pakketje wilt verzenden naar het buitenland, kun je er ook voor kiezen om advies te vragen. Vooral als het gaat om een kostbaar pakketje is dat sterk aan te raden. Samen met een specialist kijk je naar de mogelijkheden en kies je de beste optie uit. Dit advies kan je zowel via het internet als in het echt krijgen. Via het internet is het meestal in de vorm van een chat met een werknemer. 

Geef een reactie