Het verschil tussen laminaat en pvc vloeren

Geplaatst door

Je gaat verhuizen, verbouwen of je wilt een nieuwe vloer. Dan heb je natuurlijk een breed scala waar je uit kan kiezen. Kleuren, materialen er is een overvloed aan. Laminaat en PVC vloeren zijn twee van de populairste vloersoorten. Beide vloeren lijken op het eerste gezicht veel op elkaar, maar toch verschillen ze nog flink van elkaar. In deze blog leggen we uit wat de verschillen zijn en wat de voordelen zijn van PVC en laminaat. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken tussen beide vloeren!

 

Het verschil tussen laminaat vloeren en PVC vloeren

PVC en laminaat lijken op het eerste gezicht behoorlijk veel op elkaar. Als we naar het materiaal gaan kijken, worden de eerste verschillen snel duidelijk.

Zo is PVC vervaardigd uit polyvinylchloride; een dun, soepel en makkelijk te bewerken materiaal. Laminaat bestaat daarentegen uit meerdere samengeperste lagen en is doorgaans dikker. 

Nog een verschil tussen beide vloeren is dat een PVC vloer ook gelijmd gelegd kunnen worden, terwijl laminaat alleen zwevend gelegd wordt.

PVC vs laminaat

Er zijn nog veel meer verschillen te noemen tussen beide vloersoorten, maar we kijken liever naar de voordelen van PVC en laminaat. Zowel PVC als laminaat beschikt over enkele unieke eigenschappen waar u uw voordeel uit kunt halen. We bespreken ze hieronder.

 

De verschillende voordelen van een PVC vloer

Laten we beginnen met PVC vloeren. Ondanks de dunne en soepele aard van het materiaal zijn PVC vloeren kwalitatief goed. Mits de vloer gelijmd gelegd is, kan een beschadigd gedeelte eenvoudig vervangen worden. Als uw vloer dus toch schade oploopt, is dit makkelijk te repareren.

Naast de eenvoudige vervangingsmogelijkheden brengen plak PVC vloeren nog meer belangrijke voordelen met zich mee. Doordat er geen ruimte tussen de vloer en de ondergrond is, zult u aanzienlijk minder last hebben van geluidsoverlast. Daarnaast zijn plak PVC vloeren, om diezelfde reden uitermate geschikt voor ruimtes met een vloerverwarming. Benieuwd naar andere voordelen van PVC vloeren? In dit bericht leggen we duidelijk uit wat de voor- en nadelen van PVC vloeren zijn.

 

En laten we de voordelen van laminaat niet vergeten

PVC vloeren hebben dus een hoop voordelen, maar hetzelfde geldt voor laminaat. Laminaat bestaat uit verschillende lagen die samengeperst zijn tot een plank. Dit maakt dat deze vloersoort een paar unieke eigenschappen heeft. 

Zo is laminaat is in eerste instantie makkelijk te onderhouden. De vloer om de twee weken schoonmaken met een licht vochtige dweil is vaak al genoeg.

Hiernaast zijn er veel verschillende soorten laminaat beschikbaar. Houd u van een donkere vloer, of juist meer van een lichte? En wilt u deze vloer dan mat of juist met glans? Kiest u ten slotte voor een laminaat met of zonder groef?

Geef een reactie