Een hypotheek afsluiten, waar moet je aan denken?

Geplaatst door

Een hypotheek afsluiten, hoe dat werkt? Wij helpen je een klein beetje op weg. Want of je nu je hypotheekrente 20 jaar vast zet of dat je je afvraagt hoeveel kan ik lenen zijn allemaal veel voorkomende en normale vragen wanneer je je aan een hypotheek gaat wagen. Maar met deze blog gaan we je een klein beetje op weg helpen en je uitleggen wat een hypotheek is. Want je wilt een huis kopen en daar is uiteraard geld voor nodig. Vaak beschik je zelf niet over een paar flink wat tonnen die je nodig hebt om een huis te kopen en dan kan jij bij jouw bank terecht. En wanneer je dat doet, dan ga je over hypotheken praten. Maar wat het precies is, dat lees je verder in deze blog.

 

Een lening met bijvoorbeeld een huis als onderpand

Een hypotheek is een lening met onroerend goed als onderpand. In de meeste gevallen een huis of bedrijfspand. Bij het kopen van een huis leen je dus geld van de bank en financier je daarmee jouw droomwoning. Het geld wat je van de bank geleend hebt betaal je, via de hypotheekvorm die je kiest, weer terug. Over het geld wat je leent betaal je ook rente. Kun je je maandelijkse hypotheekbedrag niet meer betalen? Doordat er iets veranderd is in jouw situatie? Dan zoeken we samen met jou naar een passende oplossing. Alleen als het echt niet anders kan moet de woning verkocht worden.

 

Maar wat betaal je precies bij een hypotheek?

Je betaalt iedere maand een gedeelte van je hypotheek waardoor je in 30 jaar de bank helemaal hebt terugbetaald. Dit wordt aflossen genoemd. Daarnaast betaal je ook iedere maand rente, anders zou het voor de bank niet interessant zijn om je het geld te lenen. Hoeveel je betaalt? Dat hangt af van hoe duur je huis is en wat het rentepercentage is.

 

En na het lezen van deze blog is de kans groot datje nog steeds met veel vragen zit. Maar dat is niet erg, dat is juist meer dan normaal. Want het is ook heel lastig en ingewikkeld. Vooral wanneer je voor de eerste keer te maken krijgt met deze termen. Maar weet wel, wanneer het zo ver is, je altijd hulp krijgt. Er is altijd iemand die je helpt met het uitzoeken van dit en je het juiste advies geeft. Je zal nooit een verkeerd advies krijgen omdat het om geld gaat en het niet alleen jou aan gaat maar ook de bank. 

Geef een reactie