Het verzenden van kleine producten

Geplaatst door

Als je een eigen webwinkel hebt waar je producten verkoopt, dan is de kans groot dat je ook kleine producten verkoopt die door de brievenbus passen. Dit is erg fijn voor je klanten, want ze hoeven dan niet de gehele dag thuis te blijven om te wachten op hun bestelling. Mocht je kortgeleden je webwinkel gestart hebben, dan is er een kans aanwezig dat je niet precies weet hoe je het verzenden van kleine producten het beste kan aanpakken. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit handige artikel!

 

Je hebt de juiste verzenddozen nodig 

Wanneer je kleine producten moet verzenden naar klanten, dan wil je dit natuurlijk niet verzenden in een normale verzenddoos. Dit is zonde van de materialen, de verzendkosten en ook past het pakket niet in de brievenbus. Dit kun je oplossen door voor het bestellen van kleine producten een brievenbusdoos te gebruiken. Brievenbusdoosjes passen in elke brievenbus, ondanks dat de ene brievenbus iets groter is dan een ander. Een van de brievenbussen die hier buiten vallen, is een Amerikaanse brievenbus. Je kunt hier het beste een Amerikaanse vouwdoos voor gebruiken.

 

Hoe ga je de producten verpakken?

Nu je weet dat je voor het verzenden van kleine producten brievenbusdoosjes nodig hebt, is het ook belangrijk om te weten hoe je kleine producten het beste kan verpakken. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken, maar het is belangrijk dat de producten niet kunnen bewegen tijdens het transporteren. Mocht dit wel gebeuren, dan is de kans aanwezig dat de producten beschadigd worden tijdens het transporteren. Je kunt kleine producten daarom het beste verpakking in verpakkingspapier en beschermen met plastic. 

 

Verzend de brievenbuspakketjes als brievenbuspost 

Wanneer je de bestelling van je webwinkel gaat verwerken, is het belangrijk om de kleine producten aan te melden als brievenbuspost. Kleine producten die in een brievenbusdoosje passen, passen namelijk ook door een Nederlandse brievenbus. Hierdoor zul je ontzettend veel kosten sparen aangezien er een groot prijsverschil zit tussen pakketpost en brievenbuspost. Een van de weinige nadelen van het verzenden van brievenbuspost, is dat het soms iets langer kan duren voordat de bestelling bij de klant binnen is. Daarnaast is brievenbuspost ook iets lastiger te volgen dan pakketpost, maar het traceernummer laat altijd correctie informatie zien. Wil je meer weten over het verzenden van bestellingen met brievenbuspakketjes? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een transportbedrijf. 

 

Geef een reactie