Is het goedkoper om een auto te delen?

Geplaatst door

Als je in de stad woont, dan ben je er helemaal klaar mee. Nooit een parkeerplek of een veel te dure parkeerplek. Altijd file, druk openbaar vervoer en je bestemming is nét even te ver om te lopen. Dan ga je toch fietsen? Nee, die fiets wordt toch wel weer gestolen. Het moment dat je terugkomt van je afspraak is het moment dat je je slot aan een paal terugvindt. Erg vervelend allemaal, dus er zal een oplossing gevonden moeten worden. Die oplossing, daar willen we je wel een handje mee helpen. We proberen namelijk voor jou, gratis en voor niets, in deze blog te schetsen of een auto delen goedkoper is. Een auto delen is namelijk een groeiende oplossing voor een groeiend probleem. Vanuit de overheden (regionaal, nationaal en internationaal) worden deze initiatieven sterk aangemoedigd. Een deelauto Den Haag vinden is nog nooit zo makkelijk geweest. Tijd om in dit principe te duiken dus!

Maandelijkse kosten

Allereerst is het van belang om eens achter die maandelijkse kosten aan te gaan. Maandelijkse kosten zijn de kosten die mensen vaak nekken, niet de initiele kosten. Dit komt omdat ze, zoals het woord al een beetje aangeeft, elke maand geld aan kwijt zijn. De maandelijkse kosten van een auto worden door veel mensen gezien als de verzekering en de wegenbelasting. De wegenbelasting en de verzekering zijn beide afhankelijk van factoren van de auto. De prijs, het type motor, gewicht, uitstoot; de zijn van belang voor ofwel de verzekering ofwel de wegenbelasting. Je betaalt dit hoe dan ook elke maand weer, ongeacht het gebruik. Met autohuur is dat wel anders. Je betaalt dan namelijk alleen voor het daadwerkelijke gebruik. Per rit zitten de kosten wat betreft wegenbelasting, verzekering en dergelijke inbegrepen. Je betaalt dus uiteindelijk veel minder omdat je alleen voor je gebruik betaalt.

 

Brandstof

Ook de brandstof is goedkoper voor een deelauto. Waarom? Een auto gebruikt toch geen brandstof als hij stil staat? Nee, klopt. Maar een deelauto is wel vaak elektrisch of hybride en dit verbruikt vele malen minder/kost vele malen minder. Uiteindelijk scheelt je dit dus best wat.

Aanschafkosten

De aanschafkosten zijn natuurlijk ook een groot deel van de voordelen. Een auto kost je in Nederland veel, meer dan in de meeste Europese landen. Deze aanschafkosten kunnen niet door iedereen worden betaald. Een auto delen ligt daarom veel meer binnen het bereik van meer mensen. 

 

Geef een reactie