Op vakantie naar een hotel nijmegen centrum

Geplaatst door

Door corona zijn heel veel mensen het afgelopen jaar niet in de gelegenheid geweest om op vakantie te gaan. Het was even niet anders, maar eventjes uit je omgeving weg kan wel heel goed zijn tegen stress. Daarom is een tripje in Nederland een uitstekend alternatief om wel even tot rust te komen. Nederland heeft heel veel te bieden. Er zijn prachtige natuurgebieden, zoals de veluwe en de oostvaardersplassen. Ook hebben we natuurlijk een kust vol duinen, die altijd een echt vakantiegevoel geven. Je kunt ook een van de eilanden bezoeken zodat je duin en natuurgebied in een hebt! Maar ook heeft Nederland prachtige steden die het stedentripje wel waard zijn. Een van deze steden is Nijmegen. Dit is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt, maar zeker de moeite waard om te overwegen. In deze oudste stad van Nederland, al meer dan 2000 jaar oud, is ontzettend veel geschiedenis, cultuur, kunst, eten, winkels en ook natuur te vinden. Deze blog gaat over een vakantie in een hotel nijmegen centrum, zodat je kunt genieten van alles wat deze stad te bieden heeft. Veel leesplezier!

Wat is er allemaal te doen in het mooie nijmegen?

Zoals ik al schreef is Nijmegen de oudste stad van Nederland. Ze staat op veel schilderijen en is in de geschiedenisboeken vaak genoteerd. In de Romeinse tijd bestond de stad al, en er zijn nog steeds restanten van een Romeins fort die je kunt bezoeken. Ook is er nog veel te bezoeken van de tijd dat Nijmegen een belangrijke handelsnederzetting werd. In de Tweede Wereldoorlog had de stad weer een centrale rol, waardoor er over wat jongere geschiedenis ook heel veel te vinden is. Naast de rijke geschiedenis zijn er ook veel culturele activiteiten te doen. Zo is de stad de thuisbasis van poppodium Doornroosje, theaters LUX en de Stadsschouwburg, en nog veel meer! Ook zijn er veel bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt, botanische tuin Hortus Arcadië, het Waaggebouw, resten van de omwallingen, het Goffertpark, meerdere kerken, een benzinestation Auto Palace dat nu een Rijksmonument is, de mooie Waalkade en nog veel meer. Deze prachtige stad is zo mooi dat een deel van het centrum zelfs beschermd is.

Waar boek je een hotel nijmegen centrum?

De redenen hierboven, en er zijn er nog veel meer, zullen je toch moeten overhalen om een keertje deze stad te bezoeken. Als je dat doet, boek dan een hotel nijmegen centrum. Zo zit je lekker op loopafstand van allerlei bezienswaardigheden af, en zie je tijdens het lopen zoveel mogelijk van de stad. Een hotel nijmegen centrum boeken doe je makkelijk en goedkoop bij voordeeluitjes.nl!

Geef een reactie