Met een bromscooter kom je overal!

Geplaatst door

Wanneer je niet afhankelijk wilt zijn van het openbaar vervoer en je geen zin hebt om overal naartoe te fietsen én je geen auto wilt of kunt rijden, dan is de aanschaf van een bromscooter de perfecte oplossing. Je hoeft niet te fietsen, je hebt geen gedoe met volle trams, treinen en bussen en je hebt het niet moeilijk met het vinden van een parkeerplaats. Een bromscooter is snel, je kunt er tot maar liefst 45 km per uur op rijden en de bromscooter is ook nog zuinig in gebruik. Wist je dat er zelfs elektrische scooters zijn? Dan hoef je deze alleen maar even aan de oplader te hangen.

Zijn er dan geen nadelen aan een bromscooter?

Ja, maar die nadelen zijn te verwaarlozen. Het grootste nadeel is wellicht dat je een helm op moet als je op een bromscooter gaat rijden. Dat is natuurlijk funest voor je kapsel. Maar als dat het enige nadeel is, dan is dat best te overzien. Op een bromscooter zit een geel verzekeringsplaatje, dit geeft aan dat de bromscooter 45 km per uur mag. Zie je een scooter met een blauw verzekeringsplaatje? Dan betreft het een snorscooter: deze scooter mag maximaal 25 km per uur en je hoeft geen helm te dragen als je op deze scooter rijdt.

Welke scooter kies je?

De Vespa is wel het meest bekende scootermerk. De scooters van dit merk zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook nog eens heel goed van kwaliteit. Dit komt natuurlijk doordat de Vespa al jaren en jaren bestaat. er valt bijna niets meer aan te verbeteren. Een Vespa is echter wel flink aan de prijs, er zijn goedkopere mogelijkheden. Maar wil je dat? Of wil je een scooter mat zwart van dit merk? Je weet wel zeker dat je er heel veel jaren plezier van zult hebben. Tip: bestel er direct een goed slot bij!

Hoe zit het met verzekeringen?

Wanneer je op de scooter wilt stappen, moet je er eerst voor zorgen dat je verzekeringspapieren in orde zijn. Je kunt natuurlijk je eigen verzekering benaderen om de scooter bij te verzekeren bij je inboedel en je opstalverzekering, maar het kan ook gemakkelijker. Wanneer je de bromscooter online bestelt, kun je er direct een verzekering bij afsluiten. Je hebt dan een echt aparte verzekering voor je nieuwe scooter. Geen gedoe wel veel gemak. Als je dan toch bezig bent op de site, bestel er dan direct een goed passende helm bij!

Geef een reactie