Een gehoorapparaat geeft je meer vrijheid

Geplaatst door

Wanneer je slecht hoort, is dat een flinke belemmering in je leven. Het kan zelfs zijn dat je je niet meer veilig voelt in het verkeer. Op de fiets hoor je andere fietsers en brommers die achterop komen niet aankomen. In de auto kun je niet inschatten waar het geluid van een politieauto, ambulance of brandweerwagen vandaan komt. Ook mis je, als je slecht hoort, hele delen van gesprekken en voel je je genoodzaakt maar een beetje te knikken en te glimlachen. Maar dat kan ook mis gaan. Het wordt dus wellicht tijd voor een gehoorapparaat. Het aanschaffen van een gehoorapparaat is misschien een grote stap, maar wel een stap waarvan je later denkt dat je die eerder had moeten nemen.

Een gehoorapparaat laten aanmeten doe je niet bij iedereen

Het gaat hier immers om je oren. Je wilt niet dat je gehoor nog verder achteruit gaat doordat je een verkeerd advies opvolgt. Je kunt met een gerust hart kiezen voor Oog voor Oren. De medewerkers zijn vakkundig en vriendelijk en op de hoogte van alle mogelijkheden voor een gehoorapparaat voor jou. Je kunt er voor kiezen om naar een van de winkels van Oog voor Oren te gaan, maar je kunt ook de hoortest bij je thuis laten uitvoeren. Het is maar net waar jij je fijn bij voelt.

Wat kun je zelf doen voor je naar de audicien gaat?

Het is sowieso slim om een afspraak te maken bij je huisarts of de praktijkassistente om je oren eens goed te laten uitspuiten. WIe weet is het probleem daarmee wel opgelost, want hoe schoon je ook op jezelf bent, oorsmeer stapelt zich zomaar op tot een dikke prop die je gehoor ernstig kan hinderen. Het is ook verstandig om je oren even te laten checken, bijvoorbeeld bij een KNO-arts. Hij of zij zal je dan adviseren om een afspraak met een audicien te maken om een gehoorapparaat te laten aanmeten.

Je ziet er bijna niets meer van!

De gehoorapparaten van tegenwoordig zijn klein en subtiel, je ziet ze bijna niet meer aan de buitenkant van je oor en ze zijn zo comfortabel dat je er bijna geen erg in hebt dat je ze draagt. De gehoorapparaten van nu kun je gemakkelijk zelf schoonmaken en de batterij kun je zelf vervangen. Wist je dat er zelfs gehoorapparaten zijn met afstandsbediening? ZO kun je het geluid iets harder of juist iets zachter zetten al naar gelang de omgeving.

Geef een reactie