Maak impact op een netwerkborrel

Geplaatst door

Wanneer je een eigen bedrijf hebt zal je vast wel eens een netwerkborrel bijwonen. Dit zorgt ervoor dat je in contact komt met nieuwe bedrijven, eventueel potentiële klanten of partners. Een netwerkborrel wordt vaak georganiseerd vanuit een bepaald bedrijf, hierdoor heb je de mogelijkheid om te kijken wat voor doelgroep hierheen komt. Juist als je een bedrijf hebt die allerlei verschillende doelgroepen kan helpen, kan je zomaar heel interessant zijn voor mensen die op zo’n netwerkborrel rondlopen. In deze blog geven we je een aantal handige tips en tricks die je kan inzetten om van een netwerkborrel een succes te maken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Net als bij je eigen werk is het ook bij een netwerkborrel slim om je voor te bereiden. Zie het als een afspraak. Stel een doel voordat je een netwerkborrel bijwoont. Bent je hier om te praten, wilt je nieuwe zakelijke contacten leggen of nieuwe potentiële klanten vinden? Zoek uit of je kunt weten wie er aanwezig zullen zijn en stuur een e-mail naar de mensen die je interesseren om hen te laten weten dat je graag een kopje koffie met hen wilt drinken op de vergadering. Maak een afspraak en wie weet heb je geluk dat je vooraf al in contact komt met nieuwe mensen. Daarnaast loopt een netwerkborrel vaak na een tijdje een beetje los. Vaak komt dit ook omdat er alcohol gedronken wordt, hierdoor gaat iedereen wat sneller aan de praat.

Let op: drink je regelmatig teveel dan kan spreken we over alcoholmisbruik heb je hulp bij verslaving nodig? Neem dan direct contact op met een specialist.

Sta open voor nieuwe contacten en vraag veel

Door veel vragen te stellen, weet je wat die persoon bezighoudt en hoe je daarop kunt reageren. Je zal sneller begrijpen of deze persoon waarschijnlijk een potentiële klant kan worden. De ander voelt zich meestal gelukkig omdat hij gedwongen wordt over het antwoord na te denken en interesse te tonen. Netwerkborrel kunnen daardoor zeer effectief zijn. Een goed gesprek kan al snel de interesse wekken om meer over iemand te weten te komen.

Vergeet je kaartje niet

Natuurlijk kunnen we tegenwoordig allemaal via LinkedIn elkaar opzoeken maar juist door een kaartje mee te nemen hoef je niet persé je telefoon erbij te pakken. Daarnaast kan je juist innovatief met je kaartje omgaan door er bijvoorbeeld een QR-code op te zetten die verwijst naar jouw website/al jouw contactgegevens.

Geef een reactie