Minder afval tijdens de vrijdagmiddagborrel

Geplaatst door

Wanneer je regelmatig veel afval hebt kan je overwegen om een afvalbak of afvalcontainer te gaan huren. Maar ook wanneer je een groot feest geeft is het verstandig om eenmalig een afvalbak te huren. Voor bedrijven kan het soms verstandig zijn om een afvalbak te huren. Er zijn verschillende aanbieders van afvalbakken. In dit blog geven we een paar tips om minder afval te verzamelen.

Hebben jullie een bedrijfsfeest, of loopt de vrijdagmiddagborrel vaak uit de hand? Op maandagochtend zit je niet te wachten op een kantoor dat vol staat met bierflesjes en naar bier ruikt. Vaak zorgen deze gezellige gelegenheden voor het voor de nodige extra afvalzakken in de rolcontainers. Hierdoor zitten rolcontainer alweer snel vol. Deze pakken worden niet altijd even vaak geleegd, waardoor het al snel gebeurt dat je je troep niet meer kwijt kan. Je kan natuurlijk een afvalbak huren, maar nog beter is om te proberen om nog minder afval te hebben.

 

 

Geen plastic bekers

Op een vrijdagmiddagborrel op het werk hoort vaak een hapje en een drankje. Hierin kun je al een enorm verschil maken in de hoeveelheid afval door te kiezen voor glas in plaats van plastic. Wanneer er vaker wordt geborreld is het verstandig om te kiezen voor wijnglazen, en bierglazen. Die komen vaak van pas en daarnaast drinkt het ook nog eens lekkerder uit een echt glas in plaats van uit plastic beker. Wanneer je kiest voor tapbier in plaats van flesjes scheelt het ook al heel wat glaswerk wat je aan het eind van de avond weg mag gooien.

Vermijd plastic verpakkingen

Naast de drankjes zijn hapjes natuurlijk ook erg belangrijk tijdens een borrel. Het is gemakkelijk om in plastic verpakte dipjes te kopen, chips in grote zakken en andere etenswaren in grote plastic verpakkingen. Dit alles zorgt wel voor een enorme toename van de hoeveelheid restafval. Dit kan je voorkomen door grotere inkopen te doen of om boodschappen te doen met eigen (herbruikbare) bakjes die dienen als verpakking of door je eigen producten bakken voor het bedrijfsfeest.

Wanneer je gebruik maakt van bovenstaande tips moet het al een heel stuk beter gaan. Is dit niet voldoende? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om een afvalbak te huren. Zo houd je je kantoor schoon en opgeruimd. Een afvalbak of afvalcontainer kan je huren bij MKB-afval.nl. Zij bieden hier verschillende flexibele abonnementen voor aan. Je kan zelf kiezen hoe vaak je wilt dat het afval wordt opgehaald.

Geef een reactie