Het gemak van een autokraan

Geplaatst door

Transport gaat altijd samen met laden en lossen en in veel gevallen bent u dan afhankelijk van aanvullende middelen. Denk aan heftrucks, personeel dat zich hiermee bezighoudt en meer. Er zijn legio middelen om te laden en lossen en als tussenoplossing is er ook de autokraan. De autokraan wordt veel te koop aangeboden en dat is niet zonder reden, het is een alles-in-een pakket, want de vrachtwagen beschikt daarmee over een eigen middel tot laden en lossen.

Verschillende soorten autokranen

Er zijn in dit segment een hele hoop verschillende soorten. De meest voorkomende is echter een flatbet truck met daarop een kraan. Dankzij het open laadplatform is het heel gemakkelijk om voorwerpen zelf op de truck te laden en die vervolgens te vervoeren. Er zijn echter ook varianten, denk dan aan de trucks die zijn voorzien van een kraan met daarop een laadbak. Bijvoorbeeld als alternatief voor een hoogwerker.

Of wat te denken van een truck met een gesloten laadbak? De autokraan kent veel verschillende keuzemogelijkheden en als u op zoek bent naar een nieuwe truck, dan kunt u die gemakkelijk en snel online bestellen. Een autokraan kopen kan namelijk volledig nieuw bij uw vrachtwagendealer, maar u kunt natuurlijk ook op zoek naar een tweedehands variant. Daarmee kunt u flink besparen en alsnog de flexibiliteit van een autokraan ter beschikking hebben.

Let op bij een autokraan kopen

Een aantal belangrijke factoren die een rol spelen bij een autokraan kopen is wel dat u de verschillende opties tegen elkaar afweegt. Want voor elke onderneming gelden andere vereisten en het is van belang om daarvoor vanzelfsprekend de juiste oplossing te vinden. Gelukkig is er keuze genoeg, maar als u er niet zeker van bent kan u zich altijd laten informeren zodat u niet met een miskoop te maken krijgt.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om goed op te letten wat het laadvermogen is. Dit is namelijk van invloed op wat u er mee kan doen. Dat geldt niet alleen voor het maximale laadvermogen van de truck, maar ook de maximale tilwaarde van de kraan op zichzelf. Buiten dat is het bij een autokraan kopen in het tweedehands segment van belang dat u goed oplet op de kilometerstand, het merk en de algehele staat van de vrachtwagen.

De beste merken autokraan zijn Scania, Mercedes-Benz, Volvo en DAF. Hoge kwaliteit, lange levensduur en prettig in gebruik. Neem dat zeker mee in de overweging.

Geef een reactie