Welke hardhouten palen kun je het beste gebruiken voor je schutting?

Geplaatst door

Als je een schutting wilt plaatsen zijn er diverse zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het onder andere van belang dat je gebruik maakt van de juiste materialen. Qua materiaalsoorten kun je kiezen voor hout, maar ook voor kunststof. Bij de meesten gaat de voorkeur uit naar hout omdat dit toch een net wat andere sfeer met zich meebrengt. 

Wat voor planken koop je?

Een belangrijk onderdeel van een schutting zijn de planken die je gebruikt. Denk vooraf goed na over welk materiaal je hiervoor gebruikt. Elk soort materiaal brengt andere voordelen met zich mee. Wij hebben de voor- en nadelen van enkele houtsoorten voor je op een rij gezet.

 

Een soort hout die erg vaak wordt gebruikt bij schuttingen is vurenhout. Het voordeel van vurenhout is dat je het voor weinig geld kunt krijgen. Het nadeel van vurenhout is dat niet lang mee gaat. Zo dien je de schutting vaak al na zo’n 10 jaar te vervangen. 

 

Een tweede soort hout die gebruikt kan worden voor een schutting is tropisch hardhout. Het voordeel daarvan is dat het aanzienlijk beter is voor het milieu. Tropisch hardhout gaat namelijk minimaal 25 jaar mee en dat is gunstig. 

 

Een soort hout die een beetje tussen beiden in zit, is Douglas hout. Een schutting van Douglas hout gaat circa 15 jaar mee. Het is hierbij wel belangrijk dat het hout is behandeld. Qua kosten zit Douglas hout tussen tropisch hardhout en vurenhout in. 

Welke palen gebruik je om de planken aan te bevestigen

Naast het kiezen van de juiste planken is het ook belangrijk dat je kiest voor de juiste palen. Ook hierbij heb je de keuze uit verschillende materiaalsoorten. Een soort materiaal die hierbij sterk aan te raden is, is hardhout. Het voordeel van hardhout is dat het lang mee gaat. Zo gaan palen van hardhout vaak wel 25 jaar mee. Een ander voordeel van hardhout is dat het erg stevig is. Hierdoor is de kans klein dat de schutting kapot gaat bij zware weersomstandigheden. Qua materiaalsoorten zijn er niet veel alternatieven die soortgelijke voordelen hebben. 

Hardhouten palen bestellen via het internet

Als je hardhouten palen wilt gebruiken voor je schutting, dan kun je deze bestellen via het internet. In de meeste gevallen is het bestellen van hardhouten palen goedkoper dan het kopen van hardhouten palen in een bouwmarkt. Als je zeker weet wat van palen je wilt hebben, dan kun je deze dus het beste bestellen. 

 

Geef een reactie