Stedentrip Wenen: 4x must see hotspots

Geplaatst door

Heb jij een stedentrip Wenen op de planning staan? Deze bruisende stad zit boordevol historie, cultuur en talloze must see hotspots. Goede voorbereiding is het halve werk en daarom laten wij je 4x de must see hotspots van Wenen zien. Zo kan jij alles uit jouw stedentrip Wenen halen en optimaal genieten van je tijd in deze prachtige stad. Lees snel verder!

#1 De Wiener Staatsoper 

Wenen wordt ook wel de stad van de klassieke muziek genoemd. Zo is er tegenwoordig nog steeds veel muzikale historie te vinden. Zo is Wenen uitgegroeid tot de muzikale hoofdstad van Europa. Dat is ook niet gek, als je bedenkt dat de meest bekende componisten naar Wenen kwamen om muziek te maken. We hebben het hier over welbekende componisten, zoals Mozart, Beethoven en Schubert. De Wiener Staatsoper is dan ook een echte must see voor liefhebbers van de klassieke muziek. Het gebouw wordt bovendien nog steeds gebruikt om opera’s op te voeren. 

#2 De Naschmarkt

Als je in Wenen bent dan mag een bezoekje aan de beroemde Naschmarkt natuurlijk niet ontbreken. Wist je dat deze markt al sinds de 16e eeuw bestaat? Dagelijks zijn hier veel locals en toeristen te vinden die de verschillende kraampjes afstruinen, op zoek naar het lekkerste vlees, de beste specerijen en typisch Oostenrijkse gerechten. Dat is tevens ook het leuke aan deze markt, het internationale aanbod zorgt ervoor dat je in aanraking komt met veel verschillende gerechten en ingrediënten vanuit alle hoeken van de wereld. 

#3 Het keizerlijke paleis Hofburg

Waan je terug in de tijd, door een bezoekje te brengen aan het Keizerlijke paleis Hofburg. Op deze bijzondere locatie is enorm veel te zien en te doen. Voor fans van Sisi is dit paleis sowieso een echte must see. De beroemde keizerin had namelijk samen met keizer Frans Jozef een appartement in dit prachtige paleis. Zo is het paleis deels toegankelijk voor publiek en kan je een aantal van de bijzondere kamers bekijken. Bovendien zijn er nog veel meer interessante dingen om te zien bij paleis Hofburg. Zo vind je hier  -voor de echte liefhebbers- het Sisi museum, maar ook de nationale bibliotheek en de Spaanse Rijsschool. 

#4  Wenen: Een echt shopparadijs

Alle shopliefhebbers onder ons zullen zeker niet teleurgesteld zijn met wat Wenen te bieden heeft op het gebied van winkelen. Zo zijn er veel winkelstraten die uiteenlopen van de grootste en duurste winkels, tot kleine knusse boetiekjes. Ook zijn er genoeg overdekte winkelcentra te vinden, waardoor je door weer en wind lekker kan blijven shoppen! Ben jij toevallig in de winterperiode in Wenen? Breng dan vooral een keer een bezoekje aan een Kerstmarkt. Gezelligheid gegarandeerd! 

Geef een reactie