Wat is een paragnost?

Geplaatst door

Ben jij geïnteresseerd in spiritualiteit? Veel mensen zijn dat wel. En ook als je er niet in gelooft, is het toch best wel interessant om er iets vanaf te weten. Spiritualiteit komt in vele vormen en maten. En daarbij horen ook allerlei woorden en termen. Bijvoorbeeld de term paragnost. Voor wie daar nog nooit van gehoord heeft: het betekent eigenlijk hetzelfde als helderziende. Tegenwoordig is het zelfs zo dat er veel online paragnosten actief zijn. 

Wat is een paragnost

Er is dus een markt voor paragnosten. Zoek maar eens op internet op een zoekterm zoals “helderzienden paragnosten”. Dan kom je allerlei spirituele hulplijnen tegen. Daar staat ook informatie over wat paragnosten doen. Maar als je dat nog nooit hebt opgezocht, hier een kleine samenvatting. In het kort omschrijft een paragnost zichzelf als iemand die een van de volgende gaven heeft: helderziend, helderwetend of heldervoelend. Ook zouden ze contact kunnen leggen met overledenen in het hiernamaals. Je moet zo iemand zien als een coach. Sommige paragnosten noemen zichzelf ook zo; een spirituele coach. Je kan ze vragen stellen over je liefdesleven, carrière of persoonlijke ontwikkeling.

Energie

Sommige paragnosten beweren dat zij je aura kunnen lezen. Een aura is het energieveld van een levend wezen. Daarin zou te lezen zijn hoe het staat met je mentale of fysieke gesteldheid. En aan de hand daarvan kan je bepalen wat je moet doen om die al dan niet te verbeteren. Zo kan je je energieveld weer in balans brengen. Maar let wel op: paragnosten zijn geen dokters, slechts adviseurs, en een goede paragnost bewaakt die grens ook goed. 

Hoe concreet wordt het

Paragnosten claimen informatie en boodschappen te ontvangen die met jou te maken hebben. Maar het is niet concreet en helder. Was het maar zo’n feest! Een ervaren paragnost zal proberen met de ontvangen informatie een zo gericht mogelijk advies te vormen, zodat jij er iets aan hebt. Beelden kunnen namelijk van alles betekenen, en de betekenis die eraan gegeven wordt ligt maar net aan de interpretatie van de persoon die er mee bezig is. 

Attributen

Sommige paragnosten maken gebruik van attributen, zoals kaarten. Zoals de Lenormand kaarten. Dit is een kaartenset van 36 die gedetailleerde informatie over de persoon in kwestie moet bevatten. En daarmee zijn deze kaarten dus niet hetzelfde als tarotkaarten. Die kunnen ook gelegd worden. Welke kaarten er gebruikt worden, ligt helemaal aan de voorkeur en werkwijze van de paragnost zelf. 

Dit is de paragnost is een notendop. Mocht je interesse gewekt zijn, ga dan zelf vooral op onderzoek uit en ontdek de spirituele wereld. 

Geef een reactie