Wat je moet weten over letselschade

Geplaatst door

Als je met letselschade te maken krijgt, is dat heel vervelend. De schade die iemand jou toe doet kan zelfs zo erg zijn dat je er jarenlang last van houdt. Wie gaan die kosten allemaal betalen? Gelukkig hoef je dat zelf niet te doen en kan je de letselschade kosteloos verhalen op de aansprakelijke partij. Kies voor rechtshulp die 100% jouw kosten vergoedt en niet principes zoals no cure no pay hanteren.

Vermijd no cure no pay letselschadebureaus

Want no cure no pay bieden veel letselschadebureaus aan bij letselschade. Maar dat betekent dat je wel degelijk een deel van de kosten moet betalen. Je draagt je deel af aan de letselschade jurist. Dat is ook het geval bij een no cure no pay advocaat. Letselschade advocaat Nijmegen werkt geheel zonder kosten en verhaalt alle kosten die worden gemaakt bij de aansprakelijke persoon. Geen verborgen kleine letters en geen verrassingen, alle kosten worden netjes betaald door de andere partij.

De kosten die vallen onder letselschade

Je zou in eerste instantie denken dat de kosten die je maakt met ongeval te maken heeft. Dat is zo, maar er zijn ook andere kosten die je vergoed kunt krijgen. Zo kan het voorkomen dat als je als fietser aangereden bent en arbeidsongeschikt raakt. De schade die je maakt door arbeidsongeschiktheid kan je ook een vergoeding opleveren. Of kan je het huishouden na een ongeval niet meer doen en heb je bepaalde verzorging nodig? Ook dit kan vallen onder de kosten van letselschade.

Immateriële schade

De genoemde schade vallen allemaal onder materiële schade. Je hebt ook nog een ander soort schade, namelijk de immateriële schade. Dit noemt men smartengeld. Smartengeld is geld dat je krijgt voor pijn, verdriet en PTSS die je na het ongeval kunt ervaren. Als dit je overkomt, heb je ook hier recht op een vergoeding.

Hoe gaat een aansprakelijkstelling in zijn werking?

Zodra er een ongeval heeft plaatsgevonden komt het letselschadebureau langs om te bespreken wat er is overkomen. Dan stuurt het bureau een aansprakelijkstelling naar de aansprakelijke. Hierna wordt de schade begroot en wordt de schade door middel van een voorschot verhaald. Dan volgt de begroting van de schade die je in de toekomst mogelijk maakt. Tot slot verstuurt het letselschadebureau de schadeclaim naar de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Er zal uiteindelijk een vaststellingsovereenkomst tot stand moeten komen. Hierin staan alle afspraken die gemaakt zijn, zoals het bedrag wat je vergoed krijgt. Nadat beide partijen deze overeenkomst tekenen kan het dossier worden afgesloten.

Geef een reactie