Waarom elektrisch rijden?

Geplaatst door

We zien ze steeds vaker op straat rijden; elektrische auto’s. Het is niet gek dat we ze steeds vaker tegenkomen, want veel mensen beginnen de voordelen van elektrische auto’s in te zien! Maar wat zijn deze voordelen precies? En kun je een elektrische auto uittesten voordat je hem definitief koopt? Daar willen we je graag wat meer over vertellen in deze blog over elektrische auto’s. Kortom, het is zeker aan te raden om hier meer aandacht aan te besteden.

Waarom elektrisch gaan rijden?

Steeds meer mensen zien de voordelen van elektrisch rijden in. Het grootste voordeel is dat je geen benzine of diesel nodig hebt om te rijden, maar stroom. Benzine en diesel worden steeds duurder en in de toekomst zal deze prijs alleen nog maar toenemen. Stroom is daarom goedkoper! Daarnaast kun je een elektrische auto ook thuis opladen met een oplaadpaal. Wanneer je thuis komt leg je de auto dus aan de stroom en de dag erna kun jij er weer flink tegenaan! Het is dus handig, maar je bent vooral goedkoper uit! Bovendien is een elektrische auto voordeliger wat betreft belasting. In de toekomst zal de belasting voor niet-elektrische auto’s alleen maar hoger worden terwijl de belasting voor elektrische auto’s laag blijft. De overheid wil mensen namelijk zoveel mogelijk stimuleren om over te stappen op niet-fossiele brandstof en dat is precies waar elektrisch rijden om draait! De kosten van elektrisch rijden zijn dus erg aantrekkelijk, maar een ander voordeel van een elektrische auto is dat hij ontzettend stil is. De motor geeft namelijk veel minder geluid dan een motor van een auto die rijdt op brandstof. Je kunt op de weg dus ontzettend relaxed rijden en dat wil toch iedereen?

Shortlease elektrische auto’s

We begrijpen dat het behoorlijk duur kan zijn om zomaar een nieuwe elektrische auto te kopen. Je wilt natuurlijk pas een auto kopen wanneer je zeker weet dat hij fijn rijdt. Om die reden raden wij aan om een elektrische auto te leasen. Met shortlease prive kun jij nieuwe elektrische auto’s uitproberen voor een korte periode. Het flexibele contract van shortlease helpt jou om jouw droomauto te vinden. Je hoeft je dus nog geen zorgen te maken om verzekeringen, belastingen of onderhoud want dat wordt bij shortlease allemaal voor je geregeld. Wanneer jij vervolgens jouw droomauto hebt gevonden, dan kun je dat type auto eventueel definitief kopen! Daarom raden wij het zeker aan om eens wat elektrische auto’s uit te proberen door middel van shortlease.

Geef een reactie