Zakelijke energie regelen: hoe doe ik dat?

Geplaatst door

Als ondernemer met een eigen bedrijfspand of kantoor is het wel zo handig om een contract omtrent zakelijke energie af te sluiten. Zonder stroom kun je immers niet zo heel veel. Beginnende ondernemers hebben vaak geen idee waar zij moeten beginnen met het afsluiten van zo’n contract. Waar moet je bijvoorbeeld zoeken en hoe vind je de beste deal op het gebied van zakelijke energie? Wanneer je eenmaal een beetje weet wat de beste tips en tricks zijn rondom het regelen van je zakelijke energie kom je al een heel eind. Hieronder lees je meer over hoe je je zakelijke energiecontract het beste kunt regelen.

Welke zakelijke energie moet ik hebben?

Voordat je begint met je zoektocht naar een passend zakelijk energiecontract is het goed om te weten wat voor een soort energie je überhaupt nodig hebt. Er is namelijk een verschil op te merken in energiecontracten. Het ene bedrijf heeft kleinzakelijke energie nodig en het andere bedrijf grootzakelijke energie. Hoe weet je nou onder welke vorm jouw onderneming valt? Simpel: de meeste mkb’ers en vrijwel alle zzp’ers zijn kleinzakelijke energieverbruikers. Zij hebben een elektrische aansluiting met een capaciteit van 3 x 80 Ampère en een gasaansluiting die kleiner is dan 40m3 per uur. Wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie zzp val je dus eigenlijk altijd onder kleinzakelijk verbruik. Grootzakelijke energieverbruikers beschikken over een aansluiting met een capaciteit die juist groter is dan 3 x 80 Ampère en een gasaansluiting groter dan 40m3 per uur. Wanneer je niet goed weet onder welk verbruik je valt, kun je het beste je netbeheerder inschakelen.

Ga je voor grijze of groene zakelijke energie?

In je zoektocht naar een passend zakelijk energiecontract is het ook aan te raden om te kijken naar jouw impact op de wereld. Daarom kiezen steeds meer ondernemers voor een groen energiecontract voor hun bedrijf. Groene energie is namelijk veel meer verantwoord en uiteindelijk beter voor het milieu. Dat ligt vooral aan de manier hoe deze vorm van stroom wordt opgewekt: bij dit proces komt bijna geen CO2 vrij. Bij het productieproces van grijze energie zit dat anders – daar komt juist veel CO2 bij vrij. Zoals je waarschijnlijk wel weet is CO2 schadelijk voor het milieu. Het zorgt er onder andere voor dat het klimaat verandert. Daarom is het als ondernemer zeker aan te raden om eens te kijken hoe jij je steentje bij kunt dragen aan een betere wereld. De overstap op groene zakelijke energie is bijvoorbeeld met gemak gemaakt! Daarnaast betaal je allang niet meer de hoofdprijs voor deze verantwoorde manier van stroom afnemen voor je bedrijf.

Goedkope zakelijke energie uitkiezen

Er is namelijk een aantal manieren om goedkope zakelijke energie af te nemen. Wist je bijvoorbeeld dat je altijd regelmatig moet overstappen om zo het minst voor je energiecontract te betalen? Dat betekent dat je nooit moet blijven hangen bij een energieleverancier – iets wat veel ondernemers wel doen. Er zijn altijd andere energieleveranciers die een betere aanbieding voor je hebben, puur omdat zij klanten willen trekken. Stap dus altijd over op het moment dat dit kan, dus wanneer je opzegtermijn is ingegaan en natuurlijk voor de einddatum van je huidige contract. Zorg echt dat je op tijd bent om zo extra kosten te voorkomen. Je vindt een goede passende energiedeal door aan de slag te gaan met zakelijke energie vergelijken. Dit hoef je niet zelf te doen – online vind je een handige zakelijke energievergelijker waarmee je vandaag nog kunt beginnen. Deze online tool gaat voor jou op zoek naar de beste match op basis van jouw wensen en jaarlijkse energieverbruik. Heb je nog geen idee wat dat verbruik gaat zijn? Schroom dan niet om in dat geval ook je netbeheerder te contacteren.

Geef een reactie